Ik had al lange tijd pijn tijdens het lopen, het begon altijd als zeurende pijn in mijn onderrug en trok dan langzaam richting mijn benen. Toen het ook pijn begon te doen als ik rustig zat begon ik mij zorgen te maken. Ik had tegen die tijd al van alles geprobeerd, ben gaan zwemmen, deed aan yoga en ging naar de fysio. Hij verwees me door naar het ziekenhuis waarna ik ben doorgestuurd naar een orthopedisch schoenmaken hij kon mij steunzolen aanmeten. Door kleine voetafwijkingen was ik verkrampt gaan lopen en zo ontstond de pijn in mijn onderrug en benen.
Herkent u deze klachten? Steunzolen aanmeten kan ook voor u het antwoord zijn op al uw klachten!
Steunzolen aanmeten, hoe gaat dat te werk?
Steunzolen aanmeten is een specialistisch proces, een orthopedisch schoenmaker is opgeleid om dit proces uit te voren. Ten eerste worden uw voeten grondig onderzocht, hij gaat op zoek naar voetafwijkingen en waar zich de pijn punten bevinden. Er kan ook gebruik gemaakt worden van een nieuwe techniek, namelijk de 3D-scan. Na het onderzoek worden de zolen op maat gemaakt en passen deze weer in uw schoen. Hierna volgt u een negendaags inloopschema. U zult meteen het verschil merken, maar het is wel even wennen!
Tips van de specialist
Wist u dat u geen speciale schoenen nodig heeft als u steunzolen laat aanmeten. Wel hebben wij enkele tips zodat u de klachten nog sneller kan verhelpen. Uw steunzolen passen het beste in veterschoenen, dit omdat deze strakker om de voet heen zitten. Deze is speciaal voor de vrouwen, schoenen met hakken kan, mits het een brede en niet te hoge hak is. Het is fijn als de huidige schoen al een los voetbed heeft welke verwijderd kan worden, dan past de nieuwe steunzool hier beter in. Als laatste heeft het de voorkeur dat de schoen geen dikke naden of stiksels bevat, dit kan de voet gaan irriteren.
Contact
Wilt u ook steunzolen aanmeten om weer met plezier op pad te kunnen gaan? Bezoek onze website voor meer informatie, hier kunt u ook een afspraak inplannen.