Dit douane entrepot kan u flink helpen besparen

D

Bij een internationaal transport maken invoerheffingen en btw een groot deel uit van de kosten, maar een douane entrepot kan daar per direct een einde aan maken. De kans is echter groot dat u er nog nooit van gehoord heeft, en er ook niet aan zult denken als u een luchtvracht offerte opvraagt. Daarom is het dus van groot belang om met een ervaren partij in zee te gaan als u uw goederen per vliegtuig wilt laten vervoeren. Wij geven hier tips over hoe u die ervaren partij kunt vinden.

Als u goederen snel wilt vervoeren, beschikt u natuurlijk het liefst over goedkope luchtvracht. Daarbij zult u misschien niet direct denken aan deze vervoerder, die voor elk aspect van het transport specialisten in dienst heeft. Toch zorgt deze werkwijze ervoor dat u een flink lagere luchtvracht offerte tegemoet kunt zien.

Maar ook na het transport gaat het besparen verder bij deze organisatie. Dat komt omdat ze zelf beschikken over een douane entrepot. Dat laat bij u misschien niet direct een lichtje branden, maar toch is dat voor u heel goed nieuws.

Een douane entrepot werkt altijd in uw voordeel

Wilt u goedkope luchtvracht, dan is een douane entrepot namelijk onontbeerlijk. Het zorgt er namelijk voor dat nog geen kosten hoeft te betalen over ingevoerde goederen, als u nog niet weet aan wie u ze gaat verkopen. Op die manier voorkomt u dat u btw en andere invoerheffingen moet afdragen op goederen waarbij dat achteraf misschien helemaal niet nodig blijkt.

Want dan kan van goedkope luchtvracht natuurlijk nooit meer sprake zijn.

De belangrijkste tip is dus: voert u goederen in of uit, en handelt u wereldwijd, kijk dan altijd of uw transporteur beschikt over een douane entrepot. Dit vervoersbedrijf uit Rijssen in ieder geval wel, waardoor u hier altijd een efficiƫnte en goedkope luchtvracht offerte tegemoet kunt zien.